anwb scooterverzekering

ANWB scooterverzekering

Bij de ANWB kun je veel verzekeringen afsluiten. Ook een bromfietsverzekeringen en een scooterverzekering zitten in het assortiment. De ANWB geeft aan dat je met een ANWB scooterverzekering een volledige en voordelige verzekering hebt voor de scooter of snorscooter. Bij de verzekering kies je voor een basisdekking die je kan aanvullen met een dekking uit de aanvullende verzekeringen.

Voordelen ANWB Scooterverzekering

Als je een nieuwe scooter koopt wil je ook graag direct de weg op. Dus moet je snel een goede scooterverzekering kunnen afsluiten. Je wilt geen onnodige risico’s lopen. Op haar site geeft de ANWB een opsomming van de voordelen van haar scooterverzekering:

  • volledig en voordelig verzekerd
  • 5% korting op de premie voor ANWB leden
  • Direct al 55% no-claim korting, deze kan oplopen tot 75%
  • 1 jaar lang een aanschafwaarde garantie

Aanschafwaardegarantie ANWB Scooterverzekering

De ANWB geeft aan dat het een zeer gunstige aanschafwaardegarantie heeft. In het eerste jaar van de verzekering zal het volledige aankoopbedrag worden vergoed in geval van diefstal of totaal verlies van de scooter of snorscooter. Deze dekking is standaard bij de ANWB scooterverzekering.

Premies scooterverzekering vergelijken

De ANWB heeft op haar site een overzicht geplaatst waarbij haar scooterverzekering wordt vergeleken met de scooterverzekeringen van andere aanbieders. Op dit moment wordt de eigen scooterverzekering vergeleken met de Scooterverzekering Unive en scooterverzekering Inshared. De verzekeringen worden vergeleken op basis van:

  • hoogte van het eigen risico, bij ANWB het laagst
  • verzekerd bedrag bij schade aan helm, bij ANWB hoogste bedrag
  • Hoogte van uitkering bij total loss
  • wijze van opzeggen

Bij de ANWB kun je dagelijks de scooterverzekering opzeggen, zonder opzegtermijn. Andere verzekeraars hanteren mogelijk wel een opzegtermijn.

Premie scooterverzekering berekenen

Op de site van de ANWB kun je online de premie van een nieuwe scooterverzekering berekenen. Daarna kun je ook direct online de scooterverzekering afsluiten. Let bij het berekenen van de premie ook op de korting die je kan krijgen als ANWB lid.

Let ook goed op eventuele acties die lopen bij het afsluiten van een scooterverzekering. Bijvoorbeeld een jaar gratis pechhulp.

De informatie over de ANWB scooterverzekering op deze pagina is met zorg samengesteld waarbij we proberen nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 17 september 2023)