Stijgend aantal ongelukken met scooters

ongelukken met scooters

Vandaag kwam de Telegraaf op haar website met een bericht over een stijging van het aantal ongelukken. Steeds meer ongelukken met scooters kopt het artikel. Het artikel noemt zelfs een stijging van 87%. Helaas gaat het hier om de periode van 2005 t/m 2009. Dat is wel lang geleden. Het artikel geeft geen duidelijkheid of deze trend zich heeft doorgezet in de jaren daarna.

Ongelukken met scooters vooral bij jongeren

Dus maar gauw even gekeken naar de site van Consument en Veiligheid. Het artikel is namelijk gebaseerd op een publicatie van deze stichting. Maar het nieuwsbericht gaat inderdaad over de periode van 2005-2009. In deze periode worden maar liefst 9800 scooter rijders behandeld in het ziekenhuis.

De meeste slachtoffers zijn vrij jong en zijn tussen de 15 en 19 jaar. De slachtoffers zijn meestal de bestuurder of bijrijder. Minder vaak worden slachtoffers gemaakt onder voetgangers of andere weggebruikers. De jonge groep bestuurders worden vaak betrapt op het te hard rijden en het besturen van een opgevoerde scooter. Of de begrenzer in de scooter is gedemonteerd.

Veel van de scooters mogen maximaal 25 km/uur rijden. Als je zo om je heen kijkt zie je menig blauw nummerplaatje de auto’s inhalen. Links en rechts schieten ze de overige weggebruikers voorbij. Ben wel benieuwd of deze getallen zich doorzetten in een stijgende lijn. Het is natuurlijk niet te hopen.

Vergelijkbare berichten